Theatergroep VUUR speelt Augustus Oklahoma van Tracy Letts

‘Ik heb geen zin om de mythen over familie en zusterbanden in stand te houden. We zijn allemaal gewoon mensen, een aantal van ons toevallig verbonden door onze genetische afkomst, een willekeurige groepering van celmateriaal. Dat is alles.

Als Beverly Weston plotseling spoorloos verdwijnt, roept zijn vrouw Violet, die aan pijnstillers verslaafd is, de hulp in van haar zus en haar drie dochters. Beverly blijkt te zijn verdronken. Bij het diner na zijn begrafenis lopen de spanningen tussen de familieleden steeds hoger op.

Een theatervoorstelling over oud zeer, jeugdtrauma’s, moederbinding, verraad, herkomst en de betekenis van familiebanden.  Tracy Letts (1965, Tulsa, Oklahoma) is toneel- en scenarioschrijver, dramaturg en acteur. Voor het tragikomische familiedrama Augustus Oklahoma (‘August, Osage  County’) kreeg hij in 2008 de Pulitzer prijs. In 2013 werd het stuk onder regie van John Wells verfilmd, met onder meer Meryl Streep, Sam Shepard en Julia Roberts.

Zaterdag 1 oktober: 14.00 & 20.00 uur

Zondag 2 oktober : 14.00 & 20.00 uur

Adres: Polanentheater, Polanenstraat 174, Amsterdam

Kaarten: €15,-  (exclusief €0,75 administratie kosten)

Voor vragen over je reservering of de bestelde kaartjes kan je een mailtje sturen naar augustusoklahoma@gmail.com

Regie: Mariken Bijnen & Regie-assistentie: Frans Agasi

Spelers: Frans Agasi, Marjo Leupers, Else de Jonge, Liesbeth bij de Vaate, Hans Koenis, Femke Keeren, Janna Ruigrok, Riëtte Duynstee, Chris Boots, Hans de Visser, Wim Doornbos, Wieke Meilink

Muziek: Gijs Levelt

Licht: Mitchell Raijmakers

Fotografie: Riëtte Duynstee

Productie: Marjo Leupers & Else de Jonge