Vijf Amsterdamse amateurgezelschappen geven hun interpretatie op de voorstelling De Kersentuin, geïnspireerd op de toneelvoorstelling van de wereldberoemde Russische schrijver Anton Tsjechov. De Kersentuin gaat over het niet kunnen loslaten van het verleden en het veranderen van de tijd. Als de weduwe Ljoebow na jaren weer terugkeert naar haar ouderlijk huis in Rusland, treft ze een compleet andere wereld aan. De familieschulden zijn zo groot, dat het huis met de bijbehorende grond verkocht moet worden. Lopachin – die ooit bij Ljoebow als boerenknecht in dienst was – wil het perceel opkopen om vervolgens haar geliefde Kersentuin te kappen en er vakantiewoningen te laten bouwen.

Maar liefst 50 acteurs van de toneelgezelschapen: Dirk, Troost, Tokodrama, Lab Scrupule en Groep De Grooth gaan deze uitdaging aan. Zij maken een voorstelling met elk een eigen visie en speelstijl. Onder begeleiding van de eindregisseurs Bas Keijzer en Marijke Schonewille worden de vijf verschillende invalshoeken samengesmolten tot een knetterende, kleurrijke en uitdagende voorstelling.
De Kersentuin is voor jong en oud en wordt gehouden in De Stadsschouwburg in Amsterdam, op maandag 13 en dinsdag 14 januari.

Voor foto’s van Lab Scrupule klik hier.

Spelers Lab Scrupule:

Ilse Huizinga, Hennie Spronk, Marianne ten Hoedt, Wiebe Brouwer, Rob Lancee, Nicoline van der Heijden, Else de Jonge, Loes Bastiaansen, Janna Ruigrok en Renée Reijnders

Regie:

Mariken Bijnen

Muziek:

Gijs levelt