‘Inzoomen via Zoom’een driedelige webinar over film-, tekst- en thema- analyse:

Wat: Het doel van deze webinar is om te leren hoe je vanuit een film, een tekst en een thema een scherpe analyse kan maken en deze kan koppelen aan jezelf als acteur, mens en liefhebber. Deze webinar biedt praktische tools om meer inzicht te krijgen in het creatieve proces van de acteur en/of regisseur, als ook hoe je zelf dat creatieve proces meer kan sturen en je eigen kan maken.

Hoe: We starten met het analyseren van de film, de week daarop behandelen we een toneelstuk en de laatste dinsdag een thema. De webinars lopen op qua moeilijkheidsgraad zodat je langzaam kan wennen aan de stappen en mate van abstractie. Elke avond zoomen we in drie stappen in.

Stappen 1: Wat is de drijvende kracht van het script, de tekst of het thema en wat heeft dit met mij te maken? 2. Wat zijn de drijvende krachten van de verschillende personages? 3: Wat is de drijvende kracht van een scene en hoe kan ik die bij mezelf vinden? 

De derde avond zullen we via de drie stappen in korte tijd zelf een begin en eind-scene bedenken, personages laten ontstaan en een scene meer uitwerken, geïnspireerd op ons eigen levensbeeld rond het thema. 

Wanneer: nog niet bekend

Tijd:  20:00-22:00 via Zoom ( vanaf 22u Q&A)

Deelname: Totale kosten voor deelname een driedelige webinar zijn €45 incl btw

Voorbereiding is onderdeel van de deelname (denk aan de film kijken, tekst lezen en een opdracht maken rondom het thema). Ook moet je zelf een goede verbinding met Zoom kunnen maken. 

Wil je je inschrijven? Stuur een mailtje naar mail@marikenbijnen.nl