Acteercursussen voor volwassenen

Vanaf oktober 2023 staan er drie nieuwe cursussen gepland: de introductie cursus,  de gevorderden cursus en de gevorderden+ cursus. Dit seizoen zijn de 1 op 1 of 1 op 2 lessen ook weer mogelijk.

Introductie cursus = in drie avonden kennis maken met de basis thema’s (geannuleerd)

Gevorderden cursus = basis & aanvullende thema’s met tekst leren en een toneelstuk lezen

Gevorderden+ cursus = basis & aanvullende thema’s met tekst leren, een toneelstuk lezen en een presentatie in het theater

1 op 1 les = in overleg het instuderen van een monoloog of een thema uitwerken, je werkt in je eentje met de docent

1 op 2 les = in overleg het instuderen van een dialoog of een thema uitwerken, je werkt met z’n tweeën of met meer met de docent


Quotes van deelnemers voorgaande cursussen:

Mijn personage groeide en in haar kielzog ik ook!.. Het waren geregeld sprongentjes in het diepe en dat bleek ook de bedoeling te zijn. Wij verlegden daarbij onze grenzen en dat bleek zó bevredigend..!

Maria

Toen ik de tekst van Herman Teirlinck aan het begin van de avond las, had ik even moeite om precies te snappen wat er nou eigenlijk stond. Na duidelijke, fijne uitleg en het sprekende interactieve mini college van Mariken Bijnen (theaterdocent, regisseuse en actrice) snapte ik ineens van alles en nog veel meer. Een aanrader voor iedereen die acteren niet alleen wil snappen, maar ook de stap wil maken naar voelen en ervaren. Bedankt voor de inspiratie en super fijne begeleiding!

Jaika Koot

Mariken is een vakvrouw pur sang! Na meerdere cursussen gevolgd te hebben weet ik ‘het gereedschap van de acteur’ steeds beter te hanteren, het is een interessant, continu creatief leerproces. Daardoor wordt het steeds plezieriger om te spelen, te improviseren, te repeteren. Kortom Mariken tilt je op, brengt je in aanraking met onvermoede kwaliteiten. Ik ga altijd blij naar huis.

Marjo Leupers

De opbouw van de acteerlessen van Mariken helpen om dat te bereiken waar iedere speler naar verlangt: vanuit je rol 100% in het hier en nu aanwezig zijn. Niet meer bezig met je tekst maar vol in interactie met je medespelers. Telkens weer een kick om dat te voelen en ook bij de anderen te zien gebeuren.

Nicoline van der Heijden

Mariken heeft het talent om het onzichtbare, zichtbaar te maken. Opeens vallen er kwartjes, waarvan je niet wist dat die konden vallen. Haar lessen hebben een enorme diepgang die uitnodigen tot het ontketenen van betekenisvolle kunst. De lessen zijn leerzaam en bevredigend op verschillende niveaus. Mijn ziel word hier ontzettend vrolijk van…

Katy Olivia van Tergouw

Ik vond het een prettige afwisseling tussen theorie, praktijk, individuele aandacht, groepswerk, dialogen en techniek-oefeningen. Ik heb het idee dat Ik echt wat geleerd heb en een betere actrice ben geworden.

Wieke Meilink

Mariken geeft alles wat zij heeft uit haar ruime ervaring en kennis om iedere speler tot zijn/haar recht te laten komen. Uitdagend, maar tegelijkertijd veilig. Heel fijn!

Hans Visser

Mariken is altijd op zoek naar de context en diepere lagen van jouw toneelspel en rust niet voordat ze dat ‘extra’ bij jou naar boven heeft kunnen halen.

Menno