Vijf Amsterdamse amateurgezelschappen spelen De Kersentuin in ITA-toneelbeeld – Maandag 13 en dinsdag 14 januari 2020 in De Stadsschouwburg in Amsterdam. 

Vijf Amsterdamse amateurgezelschappen geven hun interpretatie op de voorstelling De Kersentuin, geïnspireerd op de toneelvoorstelling van de wereldberoemde Russische schrijver Anton Tsjechov. De Kersentuin gaat over het niet kunnen loslaten van het verleden en het veranderen van de tijd. Als de weduwe Ljoebow na jaren weer terugkeert naar haar ouderlijk huis in Rusland, treft ze een compleet andere wereld aan. De familieschulden zijn zo groot, dat het huis met de bijbehorende grond verkocht moet worden. Lopachin – die ooit bij Ljoebow als boerenknecht in dienst was – wil het perceel opkopen om vervolgens haar geliefde Kersentuin te kappen en er vakantiewoningen te laten bouwen.

Maar liefst 50 acteurs van de toneelgezelschapen: Dirk, Troost, Tokodrama, Lab Scrupule en Groep De Grooth gaan deze uitdaging aan. Zij maken een voorstelling met elk een eigen visie en speelstijl. Onder begeleiding van de eindregisseurs Bas Keijzer en Marijke Schonewille worden de vijf verschillende invalshoeken samengesmolten tot een knetterende, kleurrijke en uitdagende voorstelling.
De Kersentuin is voor jong en oud en wordt gehouden in De Stadsschouwburg in Amsterdam, op maandag 13 en dinsdag 14 januari. Aanvangstijd beide speeldata is: 20:00 – 21:30. Kaarten zijn 15 euro per stuk.

Wil je De Kersentuin op maandag 13 januari bezoeken? Klik dan op deze link: Ticket webshop 13 januari 5x Kersentuin.

Kaartjes kopen voor de voorstelling van 14 januari? Klik op deze link: Ticket webshop 14 januari 5x Kersentuin  

Lab Scrupule bestaat uit:

Spelers:

Ilse Huizinga, Hennie Spronk, Marianne ten Hoedt, Wiebe Brouwer, Rob Lancee, Nicoline van der Heijden, Else de Jonge, Loes Bastiaansen, Janna Ruigrok en Renée Reijnders

Regie:

Mariken Bijnen

Muziek:

Gijs Levelt