Tijdens mijn opleiding als actrice raakte ik geïnteresseerd in de begeleiding van spelers. Hoe krijg je een acteur zover dat alle elementen van het lichaam, de ruimte, de stem en de innerlijke wereld samen komen zodat de speler volledig kan loslaten en alleen nog maar hoeft te zijn in het hier en nu? Wat beweegt je, wat is jouw levensbeeld? Hoe kun je jezelf in de ultieme staat krijgen om de emoties te laten ontstaan? Het vereist training en overgave om dat tot uiting te laten komen. Als docent is het mijn missie spelers de tools mee te geven om een zo authentiek mogelijke, interessante speler te worden.

Vrij snel na mijn afstuderen ging ik als speldocent bij de Amsterdamse JeugdteJAterschool aan de slag. Hier gaf ik zeven jaar les en maakte presentaties. Daarnaast ontwikkelde ik verschillende workshops voor middelbare scholieren en volwassenen, onder andere voor het Rozentheater, Theatergroep Zout en Moving Arts Project. Sinds 2018 organiseer ik acteercursussen in Amsterdam oost voor volwassen beginners tot aan gevorderden.

Sinds begin 2020 ben ik een nieuwe samenwerking aangegaan met Nicoline van der Heijden van training- coaching- en acteursbureau Tarantula. Bij Tarantula kan ik mijn expertise als docent en regisseur effectief inzetten ten dienste van de leerprocessen van de deelnemers. Dit heeft als doel het zichtbaar en invoelbaar maken van belemmerende gedragspatronen in samenwerking.

 

… Het door de ontroering van het leven ontstane levensbeeld is van de mens…

Herman Teirlinck, Wijding voor een derde geboorte, 1956