Eergisteren zouden we met de voorstelling Lou/Nora van Lab Scrupule in première gaan maar helaas zijn we twee weken geleden noodgedwongen moeten stoppen met de repetities. Ondertussen bleven de spelers liefdevol (digitaal) in contant met elkaar en hebben we dit weekend op een afstand geproost op onze (toekomstige) première! En één van onze spelers (Nicoline van der Heijden) schreef een heerlijke recensie want in onze verbeelding speelde wij een afgelopen zaterdag de voorstelling van ons leven:

Het kleine theaterzaaltje van Perdu stroomt langzaam vol. Ik laat de zinderende verwachting van wat zal komen door me heen stromen. Dan doven langzaam de lichten en….gebeurt er niets.
Er lijkt verwarring te zijn op het toneel en even maak ik me ongerust; wat is er aan de hand?
Al snel blijkt het een geniale theatrale vondst van regisseur Mariken Bijnen. Met deze ingreep biedt ze haar 9 speelsters een platform om hun vragen, twijfels, overtuigingen en emoties met het publiek te delen. Vrouw zijn in tijden van ‘Me too’ en vrouwenquota: welk vrouwbeeld leef ik? De speelsters
nemen ieder op geheel eigen wijze hun plek op het podium in. Ze bediscussiëren elkaar, kammen elkaar af, staan elkaar bij, onderdrukken en ondersteunen elkaar. Dit diverse palet van vrouwen in al hun kracht en kwetsbaarheid is een genot om te zien, te horen en in mee te mogen voelen.
Wanneer de ‘werkelijke voorstelling’ ten slotte begint en de vrouwen zich in het keurslijf van de verwachtingen rond de vrouwen Lou en Nora rijgen schittert ieders eigenheid door in alle teksten en handelingen. Dit levert aanstekelijk en amusant theater op. Petje af voor de manier waarop de vrouwen van Lab Scrupule nieuw leven blazen in aloude patronen.

Komen jullie kijken? We hopen deze voorstelling in 2021 te kunnen spelen!